بـلاگ

راه‌اندازی پایگاه داده اقتصاد دیجیتال ایران

راه‌اندازی پایگاه داده اقتصاد دیجیتال ایران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری پایگاه داده اقتصاد دیجیتال ایران را راه اندازی کرد.

پایگاه داده اقتصاد دیجیتال ایران با جمع‌آوری و تحلیل حوزه‌های دانشی، فناورانه و کاربردی اقتصاد دیجیتال در ایران و جهان سعی بر آن دارد که از یک سو وضعیت فعلی اقتصاد دیجیتال در کشور و جایگاه آن در جهان را ترسیم و از سوی دیگر به عنوان یک سیستم تحلیلی پشتیبانی از تصمیم برای سیاست‌گذاران، فناوران و پژوهشگران این حوزه ایفای نقش کند.

پایگاه داده اقتصاد دیجیتال ایران در سه بخش «محصولات اقتصاد دیجیتال کشور»، «پتنت‌های بین‌المللی» و «مقالات منتشر شده مهمترین حوزه‌های اقتصاد دیجیتال»، قابلیت جستجو و ارائه گزارشات تحلیلی را ارائه می‌دهد.

در بخش محصولات اقتصاد دیجیتال کشور، ۲ هزار و ۷۵۵ محصول مبتنی بر محصولات شرکت‌های دانش بنیان و خلاق، گردآوری شده و بر اساس فناوری اصلی مورد استفاده و همچنین حوزه کاربرد در سایت ارائه شده است.

در این بخش علاوه بر مشخص بودن محصولات توسعه یافته در هر استان کشور، حوزه‌های کاربردی مانند سلامت، آموزش و خدمات دیجیتال، شهر، خانه، دستیار و حمل و نقل هوشمند و غیره هم معرفی شده است. فناوری‌های مورد استفاده در این بخش هم شامل هوش مصنوعی، رباتیک، اینترنت اشیا، بلاک‌چین، ابری، کلان داده و داده کاوی می شود.

ارائه ۳۴۲ هزار پتنت بین‌المللی در حوزه‌های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، بلاک چین، ساخت افزایشی، ۵G و رباتیک از دیگر خدمات موجود در این پایگاه داده است. همچنین امکان جستجو بر اساس فناوری در این قسمت، رده بندی کشورها بر اساس پتنت های ثبت شده و همچنین روند ثبت اختراعات در سال های گذشته هم در این پایگاه ایجاد شده است.

 در بخش مقالات منتشر شده مهمترین حوزه‌های اقتصاد دیجیتال هم حدود ۴۳۷ هزار  مقاله بین‌المللی در حوزه های اصلی اقتصاد دیجیتال گردآوری شده است که بر مبنای کلیدواژه ها و حوزه‌های کاربردی قابلیت گزارش‌گیری و جستجو دارد.

ارائه گزارشات اینفوگرافیک و گزارشات آماری داینامیک بر اساس معیارهای جستجو در پایگاه داده، از دیگر امکانات این وبسایت است که می‌تواند مورد استفاده پژوهشگران، فناوران، سیاستگذاران و علاقه مندان قرار گیرد. گسترش و به روز رسانی داده های این پلتفرم و همچنین اضافه کردن گزارشات علم سنجی از اهداف پیش رو در این پلتفرم است.